Sztuka uwodzenia własnej żony

Lektura obowiązkowa dla wszystkich mężczyzn, niezależnie od wieku. Dowcipna, praktyczna i naprawdę zmieniająca życie!

Kobiety różnią się od mężczyzn nie tylko fizycznie i emocjonalnie, lecz także psychicznie – rozumują w inny sposób. To właśnie dlatego żony zachowują się tak, a nie inaczej i tak, a nie inaczej myślą. Nie kryjmy tego: istnieje różnica płci. Mąż, który usiłuje traktować żonę tak, jak kolegów z pracy, na pewno nie będzie szczęśliwy w małżeństwie. Ale może je wzbogacić, jeśli zdecyduje się postępować zgodnie ze wskazówkami zawartymi w tej książce.

Cena: 21,00 zł

Cenniejsza niż perły

Dobre małżeństwo nie przydarza się przypadkiem - i dobre małżeństwo nie trwa przypadkiem. Książek nie pisze się przypadkiem i biznesów nie rozwija się przypadkiem. Te przedsięwzięcia wymagają wyborów i wytrwałości. Kiedy zaczniesz działać, zamiast poprzestawać na pobożnych życzeniach, kiedy zaczniesz przejmować inicjatywę, zamiast użalać się nad sobą, staniesz się twórczą, aktywną kobietą, a taka właśnie osoba jest obrazem aktywnego Boga, który ją stworzył.

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 27,00 zł

Wrażliwy wojownik

Ta książka jest o męskości, prawdziwej męskości - tej stworzonej przez Boga, opartej na solidnym fundamencie zrozumienia tego, co we współczesnej kulturze dzieje się z mężczyznami. To książka dla facetów niebojących się ani prawdy, ani wyzwań. Musimy bowiem odważnie stawić czoła trudnym sprawom.

Ojcowska miłość

Tata, który jest dostępny, ma w sobie dużą otwartość, i który zadaje dzieciom pytania, rozwija wspólne zainteresowania, wkłada wysiłek w rozwój przyjaźni i dba o to, by rodzina wytworzyła wspólne tradycje, jest na dobrej drodze do tego, by przybliżać dzieciom obraz naszego Ojca w Niebie. Taki mężczyzna jest zarówno ojcem, jak i przyjacielem swoich dzieci.

Boży przemytnik

Boży przemytnik to pasjonująca autobiografia Brata Andrew, człowieka odważnego i niezwykłego.

Andrew wychował się w typowej holenderskiej wiosce jako syn kowala. W młodości przeżył piekło wojny w holenderskich Indochinach. Po tym doświadczeniu nawrócił się i został powołany przez Chrystusa do głoszenia Ewangelii w krajach, które stanowiły wówczas Związek Radziecki i jego imperium. W ten sposób w życiu Brata Andrew rozpoczęła się przygoda Bożego przemytnika Biblii do państw komunistycznych, historia niepodobna do historii kogokolwiek z nas.

List od Ojca

Wyobraź sobie, że pewnego dnia otrzymujesz krótki list skierowany osobiście do ciebie, a podpisany przez samego Boga. Co mogłoby się znaleźć w takim liście? Jakie sprawy byłyby w nim poruszone? A co ewentualnie chciałbyś w takim liście przeczytać? Barry Adams przestudiował wielki list od Boga – Biblię, i na jej podstawie, używając Bożych słów i zwrotów, przygotował możliwą i biblijnie prawdziwą wersję krótkiego listu od Niebiańskiego Ojca. List ten bez wątpienia jest skierowany również do ciebie.

Cena: 25,00 zł

Czas wojny

Czas wojny  to porywająca powieść osnuta wokół dziejów biblijnego króla Dawida i jego żołnierzy. Autor wiernie przedstawia historię wojen żydowskich, lecz ukazuje ją w zupełnie niestandardowy i zaskakujący sposób. Dzięki temu wzbudza ona wielkie zainteresowanie także u współczesnego czytelnika. Ta fascynująca opowieść ukazuje bez żadnych upiększeń krwawą walkę na śmierć i życie, wprowadza w trudy obozowego życia oraz twardą, męską przyjaźń.

Cena: 35,00 zł

Świadek

Córka najbogatszego i najbardziej wpływowego człowieka w Egipcie nie żyje, a jego żona zaginęła. Teraz Raffeq Ramsey ma obawy o własne życie. Niedługo potem zobaczył zdjęcie swojej zaginionej żony. Jednak w odróżnieniu od poprzednich, które towarzyszyły żądaniom o okup, na tym żona nie była ani związana, ani zakneblowana. Wkrótce Raffeq zostaje zastrzelony, a detektyw, który ma odnaleźć zaginioną kobietę, sam musi ratować się ucieczką i z myśliwego zmienia się w zwierzynę.

Cena: 23,00 zł