uRodziny Jezusa [naklejki + notes dla dzieci] na Adwent

23621601_1813920665307953_7962215507765325077_n.jpg
  • nowość

Adwentowy program uRodziny Jezusa to propozycja twórczego, rodzinnego przeżywania adwentu jako czasu duchowego oczekiwania na narodziny Jezusa.

Chcemy:

• wykorzystując adwentową tradycję "drzewa Jessego", prześledzić razem z dzieckiem drogę od stworzenia świata do narodzenia Jezusa - by razem z bohaterami tej historii zatęsknić za naszym Zbawicielem!
  • uczynić adwent czasem szczerego, duchowego oczekiwania na przyjście Pana
  • przybliżyć dziecku Pismo Święte i zaprzyjaźnić je z biblijnymi postaciami
  • twórczo i radośnie spędzić czas z dzieckiem każdego dnia
  • pogłębiać naszą wiarę