Z Jezusem przez Biblię

Wspaniała opowieść o Bożym planie ratunkowym!

Obsypana licznymi nagrodami książka Z Jezusem przez Biblię to niezwykła Opowieść, która łączy w sobie wiele historii biblijnych z całego Pisma Świętego. Jej głównym bohaterem jest wyjątkowe Dziecko, od którego zależą losy całego świata. Od Adama i Ewy, Noego, Abrahama, Izaaka i Jakuba, poprzez Mojżesza i Jozuego, aż do króla Dawida i wielu innych postaci – w każdej opowieści biblijnej, jeśli dobrze się w nią wsłuchać, można usłyszeć Jego imię – imię Jezusa. Jezus jest jak brakujący kawałek układanki, dzięki któremu wszystkie fragmenty obrazu łączą się w piękną całość.
Z Jezusem przez Biblię to książka zachwycająca wspaniałym językiem, cudownymi ilustracjami i mądrym przesłaniem dostosowanym do dziecięcej wrażliwości. Zachęca dzieci do odkrycia Jezusa w centrum Bożego planu zbawienia, a także w centrum ich własnego życia.

W dobie kryzysu ojcostwa i męskości widzimy konieczność wspierania mężczyzn w ich rozwoju duchowym i osobistym. Potrzebujmy odpowiedzialnych i zaangażowanych mężów i ojców. Mężczyzn, którzy będą stali na straży wartości. Robimy to poprzez konferencje, spotkania, szkolenia, rekolekcje i różnego rodzaju akcje i inicjatywy. Na to wszystko potrzeba środków. Liczymy na twoją pomoc.

17 października 2017

Świetna książka na jesienne i zimowe wieczory do czytania dzieciom do poduszki, codziennie po 1 rozdziale. Skończyliśmy ją czytać. I zaczął się smutek, dzieci pytają co dalej..., a czy dzisiaj będzie Pismo? Tak się przyzwyczaiły do słuchania wieczorami, że trzeba wymyślić teraz coś innego i na równie wysoko powieszonej poprzeczce. Bracia nie uwierzyłem dopóki nie przeczytałem dzieciom. PS. Można z niej dowiedzieć się też czegoś dla dorosłych :-) to takie połączenie Pisma św dla dzieci z historią behawioralną ludzi tamtego okresu. Kto ma dzieci i przyłączył się do akcji Polska czytam dzieciom, powinien sięgnąć po tę lekturę. Z ciekawostek gdy tatusiowie czytają nauka mówi, że dobrze robią :-) http://booklips.pl/newsy/nowe-zaskakujace-wyniki-badan-lepiej-kiedy-dziecku-bajki-na-dobranoc-czyta-ojciec-niz-matka/