War Room - Siła Modlitwa

„War Room” SIŁA MODLITWY Modlitwa jest potężną bronią
Dramat rodzinny skupiony na sprawach wiary, ukazujący siłę modlitwy
„War Room”, bardzo wyczekiwany, piąty film Alexa i StephenaKendricków („Fireproof”, Courageous”, „Facing the Giants”, „Flywheel”).

Stworzony przez nagradzanych autorów „Fireproof” „oraz „Courageous”, „WAR ROOM”, przykuwający uwagę dramat pełen humoru i ciepła, podejmuje się zbadania mocy, którą wiara daje w małżeństwie, rodzicielstwie, karierze zawodowej, przyjaźni oraz we wszystkich innych sferach życia.

Tony i Elizabeth Jordan osiągnęli już wszystko – zrobili świetne kariery, mają piękną córkę oraz wymarzony dom.

Lecz pozory mogą mylić.

Świat Tony’ego i Elizabeth Jordanów w rzeczywistości wali się w ruinę pod naciskiem rozpadającego się małżeństwa. Podczas gdy Tony pławi się w blasku sukcesu zawodowego i igra z pokusami, Elizabeth pogrąża się w coraz narastającej goryczy. Ich życie przybiera nieoczekiwany zwrot, kiedy Elizabeth spotyka nową klientkę, Pannę Clarę, i zostaje zmuszona do stworzenia „Sali narad wojennych” oraz planu taktycznego modlitwy za swoją rodzinę. W miarę jak Elizabeth próbuje walczyć o rodzinę, ukryte zmagania Tony’ego wychodzą na światło dzienne. Tony musi zdecydować, czy zechce wynagrodzić rodzinie krzywdy i potwierdzić przekonania panny Clary, że zwycięstwa nie trafiają się przypadkiem.

Całkowity dochód z Filmu przeznaczony jest na działania statutowe Fundacji.