Ukryte grzechy

Ukryte grzechy

Młody mężczyzna ma nadzieję na wspaniałą karierę, mnóstwo osób liczy na jego duchowe przewodnictwo, a on dzięki szczerości i oddaniu chce pomagać wielu ludziom. Wróg jednak dobrze wszystko zaplanował. W nieoczekiwanym momencie szatan zarzuca swoją sieć i człowiek upada. Ludzie z otoczenia pytają: „Jak to się mogło stać?”. A stało się, ponieważ zły sprytnie skonstruował zasadzkę. Młody mężczyzna nie zastanowił się nad pytaniem, które zadaje Jezus:

„Dlaczego złe myśli nurtują w waszych sercach?”
Mt 9, 4

Merlin Carothers, autor bestsellerowych książek Moc uwielbienia, Zdumiewająca potęga wiary czy Z piekła do nieba, tym razem chce pomóc wszystkim, którzy – niekoniecznie świadomie – wpadają w gęstą sieć ukrytych grzechów. Ta książka wyjaśnia, w jaki sposób zło pojawia się w naszych sercach oraz jak oczyścić swoją duszę i uniknąć niebezpieczeństw, które wystawiają naszą przyjaźń z Jezusem na poważną próbę.

W dobie kryzysu ojcostwa i męskości widzimy konieczność wspierania mężczyzn w ich rozwoju duchowym i osobistym. Potrzebujmy odpowiedzialnych i zaangażowanych mężów i ojców. Mężczyzn, którzy będą stali na straży wartości. Robimy to poprzez konferencje, spotkania, szkolenia, rekolekcje i różnego rodzaju akcje i inicjatywy. Na to wszystko potrzeba środków. Liczymy na twoją pomoc.