Święte rodzicielstwo

Dostępność: średnia ilość
Cena: 29,00 zł 35,00 zł 29.00
Producent: -

Rodzicielstwo to niezwykła szkoła formacji duchowej. Codzienna opieka nad dziećmi, troska o ich potrzeby oraz kształtowanie ich charakterów pozostawia trwały ślad w każdym rodzicu.

Święte rodzicielstwo nie jest kolejnym poradnikiem o tym, jak wychowywać, zachęcać i dyscyplinować nasze dzieci. To raczej książka, która zmienia punkt widzenia o sto osiemdziesiąt stopni i pokazuje, w jaki sposób Bóg posługuje się dziećmi, by kształtować charakter i duchowość rodziców.

Jeśli masz już za sobą lekturę wielu poradników opisujących konkretne metody wychowawcze, sięgnij po Święte rodzicielstwo, a zobaczysz swoją rolę w zupełnie nowym świetle. Docenisz potencjał świętości w relacji łączącej cię z dzieckiem i dowiesz się, jak rozwijać się duchowo przez wypełnianie powołania do bycia rodzicem.
Jeśli wydawało ci się, że znajdziesz w tej książce pięć sposobów na to, jak pomóc córce odnosić sukcesy w szkole, czy też dziesięć wskazówek, które pomogą ci przygotować syna na to, co czeka go w okresie dojrzewania, bardzo się rozczarujesz. Moja książka dotyczy czegoś zupełnie innego ? tego, jak Bóg wykorzystuje nasze dzieci, by kształtować naszego ducha.
Żyjemy pośród świętych ?nauczycieli?. Czasami im się ulewa. Czasami wpadają w histerię. Czasami przytulają się do nas, całują nas i kochają. Zarówno wtedy, kiedy jest dobrze, jak i wtedy, kiedy jest źle, formują nasze serce, kształtują duszę i zachęcają nas do tego, byśmy inaczej, głębiej doświadczali Boga (ze wstępu autora).

Gary Thomas jest założycielem i dyrektorem stowarzyszenia The Center for Evangelical Spirituality, a także autorem wielu książek poświęconych praktycznym aspektom duchowości chrześcijańskiej.

W dobie kryzysu ojcostwa i męskości widzimy konieczność wspierania mężczyzn w ich rozwoju duchowym i osobistym. Potrzebujmy odpowiedzialnych i zaangażowanych mężów i ojców. Mężczyzn, którzy będą stali na straży wartości. Robimy to poprzez konferencje, spotkania, szkolenia, rekolekcje i różnego rodzaju akcje i inicjatywy. Na to wszystko potrzeba środków. Liczymy na twoją pomoc.

Dane techniczne

Autor Gary Thomas