Świadek

Córka najbogatszego i najbardziej wpływowego człowieka w Egipcie nie żyje, a jego żona zaginęła. Teraz Raffeq Ramsey ma obawy o własne życie. Niedługo potem zobaczył zdjęcie swojej zaginionej żony. Jednak w odróżnieniu od poprzednich, które towarzyszyły żądaniom o okup, na tym żona nie była ani związana, ani zakneblowana. Wkrótce Raffeq zostaje zastrzelony, a detektyw, który ma odnaleźć zaginioną kobietę, sam musi ratować się ucieczką i z myśliwego zmienia się w zwierzynę.

Josh McDowell, wybitny naukowiec, apologeta chrześcijański, autor ponad 70 książek, głównie o tematyce rodzinnej i teologicznej, tym razem pokazuje się czytelnikom z zupełnie innej strony. Świadek jest niezwykle wciągającym kryminałem, a niespodziewanych zwrotów akcji i przewrotnego zakończenia nie powstydziłaby się nawet Agatha Christie.

Dane techniczne

Autor Josh McDowell