Seks jest boski, czyli erotyka katolika - Ksawery Knotz, Krystyna Strączek

Rozmawiajcie o seksie! – taką zachętę rzadko można usłyszeć od osoby duchownej. Tymczasem ojciec Ksawery Knotz nie tylko nie boi się zachęcać małżeństw do rozmowy na ten temat, ale i przekonuje, aby seks uprawiać i czerpać z niego przyjemność i poczucie więzi. Nie może być inaczej, skoro są teologowie, którzy twierdzą, że orgazm to przedsionek nieba. Nieprawdą jest też, że katolik może to robić wyłącznie „pod kołderką i po ciemku”.   Czy antykoncepcja może być  dobra? Czy we współczesnym świecie coś nas jeszcze może przekonać do katolickiej wizji miłości i seksu? I skąd ksiądz zna się tak dobrze na seksie? Ojciec Knotz odpowiada w tej książce na te i wiele innych intrygujących pytań. Zdradza też, co go zainspirowało, aby zająć się tym trudnym i często kontrowersyjnym tematem

.