SILOAM - Droga do wewnętrznego uzdrowienia (zestaw 1 os)

Dostępność: średnia ilość

Czym jest Siloam. Droga do wewnętrznego uzdrowienia?

Droga do wewnętrznego uzdrowienia to chrześcijański program osobistej pracy nad zranieniami, jakie nosisz w swoim sercu.Przebycie tej drogi może uwolnić cię od lęku i otworzyć na radość, jakiej dotąd nie znałeś. Może poprowadzić cię do uzdrowienia wewnętrznych zranień, których skutki obserwujesz dziś w swoim życiu. Nie jest to program terapeutyczny – to coś znacznie więcej, ponieważ kluczowym momentem jest doświadczenie uzdrowienia płynącego z miłości i mocy Boga Ojca.

Czym jest wewnętrzne uzdrowienie?

Wewnętrzne uzdrowienie jest procesem zaleczenia ran serca i doznanych w przeszłości krzywd. Uzdrowienie jest darem, który ofiarowuje nam Bóg. A zatem nie jest czymś co możesz wypracować, jest czymś, co możesz otrzymać, jeśli otworzysz swe serce. Tym różni się wewnętrzne uzdrowienie od procesu terapeutycznego. Nie jest wynikiem pracy nad świadomymi i nieświadomymi zawiłościami twego umysłu lub wpływem twojej osobistej historii na sposób funkcjonowania dziś. Jest faktem całkowitego uzdrowienia płynącego z miłości Boga. To nie program uzdrawia. To nawet nie ty sam się uzdrawiasz. To Bóg cię uzdrawia.

Dla kogo?

Droga do wewnętrznego uzdrowienia skierowana jest do tych, którzy:

• Doświadczają trudności w relacjach z innymi;
  • Mają niskie poczucie własnej wartości;
  • Mają tendencje do perfekcjonizmu;
  • Doświadczają trudności duchowych;
  • Mają trudności w nawiązywaniu, utrzymywaniu i rozwijaniu bliskich relacji z ludźmi;
  • Mają trudność w przebaczeniu swoich zranień;
  • Byli skrzywdzeni w przeszłości przez swoich najbliższych;
  • Mają poczucie, że ich życie jest smutne lub bez sensu;
  • Doświadczyli bolesnych utrat w swoim życiu;
  • Żyją w lęku;
  • Dla wszystkich, którzy czują że potrzebują wewnętrznego uzdrowienia.

Drogę może rozpocząć każda dorosła osoba. Jest to program uzdrowienia nie tylko dla chrześcijan, ale również dla każdego, kto poszukuje relacji z Bogiem i stawia pytania o sens życia.

Sposób pracy

Program Siloam zbudowany jest z trzech etapów:

• Wolność – odnosi się do twoich doświadczeń z przeszłości oraz ich wpływu na twoje obecne życie.
  • Przynależność – w tej części następuje proces uzdrowienia wewnętrznego opartego na żywej relacji z Bogiem.
  • Życie – nauczysz się co zrobić, by zmiany trwały i dawały ci siłę do dalszego życia w wolności i poczuciu przynależności.

Drogę możesz realizować indywidualnie lub w grupie, intensywnie lub rozciągnąć w czasie – zależnie od twoich możliwości i potrzeb. Zaleca się, by Drogę realizować w grupie od 2 do 4 osób oraz by spotkania odbywały się co tydzień. Siloam przygotowane jest na 20 spotkań. Szczegóły dotyczące tego, jak pracować otrzymasz w pierwszym wprowadzającym tekście.

Jak mogę zacząć?

Skontaktuj się z nami i zamów podręcznik Siloam. Droga do wewnętrznego uzdrowienia. Ponieważ sami darmo otrzymaliśmy uzdrowienie wewnętrzne, dlatego chcemy też darmo się nim dzielić. Stąd zamawiając Siloam. Drogę do wewnętrznego uzdrowienia będziemy cię prosili jedynie o poniesienie kosztów produkcji i wydania materiałów (20zł) oraz kosztu przesyłki kurierskiej (15 zł). Jeśli masz takie pragnienie, by wesprzeć naszą służbę, będziemy ci wdzięczni za wszelki dodatkowy dar! Jeśli natomiast i ta wspomniana kwota jest dla ciebie zbyt wysoka, nie martw się. Napisz do nas, a my prześlemy ci Siloam nieodpłatnie.

Postaraj się również zaprosić przynajmniej jeszcze jedną osobę, która też mogłaby potrzebować wewnętrznego uzdrowienia, a która mogłaby iść tą drogą razem z tobą. Najowocniejsza praca jest w grupach 2-3 osobowych.

W zestawie:  Przewodnik + Dziennik Osobisty

Dane techniczne