Razem Przez Życie

Dostępność: brak towaru

Opis:

Razem przez życie
Przewodnik dla małżeństw, które pragną zwyciężać

Nieważne czy jesteś w małżeństwie, czy się do niego przygotowujesz, czy też być może się go boisz. W każdym z tych przypadków powinieneś dowiedzieć się pewnej bardzo ważnej rzeczy: Zbyt wiele małżeństw daje się zdominować przez różnorakie konflikty i trudności. Mają one odmienne podłoża. To jednak nie jest ważne, ponieważ istnieją pewne uniwersalne metody radzenia sobie z nimi. Okazuje się bowiem, że częstokroć najtrudniejszym doświadczeniem jest wspólne szukanie rozwiązań, a nie to, co powoduje, że ich poszukujemy. Nie można dać gwarancji, że po samym przeczytaniu tej książki małżeństwa jej czytelników będą szczęśliwsze. Można jednak zapewnić, że jeśli proponowane tutaj rozwiązania autentycznie zostaną wcielone w życie, każde istniejące bądź planowane małżeństwo zacznie żyć pełnią życia! Zawarta w tej książce treść ma być z jednej strony inspiracją do zmian, a z drugiej – narzędziem do ich dokonania.

Zbyt wiele małżeństw daje się zdominować przez różnorakie konflikty i trudności. Mają one odmienne podłoża. To jednak nie jest ważne, ponieważ istnieją pewne uniwersalne metody radzenia sobie z nimi. Okazuje się bowiem, że częstokroć najtrudniejszym doświadczeniem jest wspólne szukanie rozwiązań, a nie to, co powoduje, że ich poszukujemy. Nie mogę dać ci gwarancji, że po samym przeczytaniu tej książki twoje małżeństwo będzie szczęśliwe. Ale mogę cię zapewnić, że jeśli autentycznie wcielisz w swoje życie proponowane tutaj rozwiązania, doświadczysz czegoś, co nazywam cudem nowego początku – ty i twoje małżeństwo zaczniecie żyć pełnią życia! Zawarta w tej książce treść ma być z jednej strony inspiracją do zmian, a z drugiej – narzędziem do ich dokonania. Jednak pamiętaj, ostatecznie efekt zawsze leży w twoich rękach.

Dotychczas budowaliśmy nasze relacje miłości w oparciu o to, co już znaliśmy. Funkcjonowało to lepiej lub gorzej, ale było nam znane. Tego się nauczyliśmy. Przyszedł czas, aby spróbować czegoś nowego, co być może okaże się znacznie skuteczniejszym i dającym więcej szczęścia sposobem na tworzenie małżeństwa. Razem przez Życie może sprawić, że twoje małżeństwo będzie największą przygodą, jaką kiedykolwiek przyszło ci przeżyć. Będziesz zwycięzcą. Skąd o tym wiem? Widziałem już wiele par, które zaczęły korzystać z zawartych tutaj zasad i odniosły sukces. Widziałem również pary, których nie było stać na to, by choć marzyć o zmianie – cierpią nadal w swoich poranionych domach. Jest nadzieja! Wierzę, że ta książka będzie jej prawdziwym wyrazem.

Książka Michała Piekary to coś więcej niż poradnik na temat komunikacji w małżeństwie. To książka, która uczy budować więź małżeńską. Dostrzegać problemy i odważnie mierzyć się z nimi (o. Ksawery Knotz OFMCap.)

Polecam każdemu, kto naprawdę kocha drugą osobę i chce, aby ta miłość była pielęgnowana przez umiejętną i mądrą komunikację czerpiącą z Pisma Świętego (o. Leon Knabit OSB)

Problemy to nie problem. Problemem jest to, jak sobie z nimi radzić (Virginia Satir)

Dane techniczne

Autor Michał Piekara