Notes Kobiety: uBOGAcONA między niewiastami ST. Część 1

Czy Ty również pragniesz odkrywać swoją historię od najgłębszych korzeni? Masz w sobie pragnienie poznania losów biblijnych kobiet? Zapraszamy Cię w podróż, podczas której poznasz losy niezwykłych kobiet, począwszy od Matki żyjących - Ewy, poprzez Sarę, Rebekę i Deborę, aż po Wdowę z dzbanem oliwy. Zapraszamy Cię na drogę kształtowania serca! Na drogę formacji między niewiastami. Notes jest elementem całego programu formacyjno-rozwojowego.

Notes będzie dla Ciebie przewodnikiem po historiach biblijnych kobiet. Przeniesie Cię w czasie o kilka tysiące lat i pozwoli zrozumieć, jaką rolę w losach świata – Twoich losach! – odegrały właśnie kobiety, pozornie drugoplanowe bohaterki, w rzeczywistości doskonałe narzędzia w Boskich rękach. Będziesz mogła odnaleźć w nich cząstkę siebie, a także wiele ważnych dla kobiety - pragnień, zadań, dylematów.

Notes jest pomocnym narzędziem, dzięki któremu nie musisz już błądzić po kartach Pisma w poszukiwaniu odpowiednich fragmentów historii. Stanowi on - wraz z materiałami on-line - kompletne narzędzie do programu formacyjnego (który możesz realizować samodzielnie lub we wspólnocie). Jest zestawem wskazówek do tego, jak opisane tam sytuacje prawidłowo interpretować i przełożyć płynący z nich morał na konkret swojego życia. Praca z nim będzie dla Ciebie nie tylko cennym źródłem informacji o kobietach ST; będzie przede wszystkim przyjemnością i pobudzeniem do kreatywności, o co zadbałyśmy, zamieszczając w Notesie kilkanaście kolorowanek oraz cytatów, które możesz ozdobić zgodnie z własnymi upodobaniami. Dzięki Notesowi możesz także inspirować swoje otoczenie dzięki karteczkom – fiszkom, wycinając i umieszczając je w dowolnym miejscu, lub nawet podarowując je komuś! Korzystaj z Notesu tak, jak lubisz, czerp z niego pełnymi garściami. Niech przynosi w Twoim życiu piękne owoce!

Co znajdziesz w Notesie?
- 15 części tematycznych poświęconych 15 bohaterkom Starego Testamentu
- 15 cytatów wprowadzających do samodzielnego ozdobienia
- 15 kolorowanek, dzięki którym możesz przelać na papier swoje wyobrażenie o danej bohaterce, przedstawić ją dokładnie tak, jak sobie wyobrażasz
- Wskazówki do spotkania ze Słowem Bożym
- Miejsce na zapiski refleksji z duchowej lektury
- Pytania i zadania, które mogą stanowić inspirację do własnych rozważań lub uzupełnić Twoje spotkanie ze Słowem
- Kartki - fiszki do wycinania, które możesz włożyć wykorzystać dowolnie: umieścić w ramce, na tablicy, potraktować jako zakładkę do książki lub podarować komuś
- Karty motywujące do ułożenia modlitwy inspirowanej historiami poszczególnych kobiet
- Krótkie świadectwa kobiet ubogaconych historiami bohaterek Starego Testamentu
- Czyste kartki, które możesz wykorzystać dowolnie: przepisując fragmenty inspirujących tekstów, rysując, tworząc listy postanowień czy zadań
- dostęp do dodatkowych materiałów on-line za pośrednictwem linków (filmy, komentarze, artykuły, notatki graficzne)
- Piękne - unikalne ilustracje kobiet autorstwa Uli Marzec

Notes Kobiety „uBOGAcONA między niewiastami Starego Testamentu” (1) może stanowić doskonałe uzupełnienie pracy z Kalendarzem Kobiety na 2018 rok. W procesie rocznej formacji z biblijnymi bohaterkami poruszamy się w rytmie Kalendarza, dlatego niektóre materiały on-line, do których linki znajdują się w Notesie, mogą być dostępne dopiero w miesiącu, w którym dana bohaterka znajduje się na kartach Kalendarza.

Już teraz zdradzimy Ci pewien sekret: ten Notes stanowi dopiero pierwszą część spotkania z kobietami Starego Testamentu; obecnie powstaje jego druga część, dzięki której będziesz mogła poznać historie kolejnych bohaterek. Kolejna część Notesu pojawi się w drugiej połowie 2018 roku.

Liczba stron: 220
Format: B5