MYŚLI BOŻEGO KOMANDOSA

Co jest twoją pasją, jakie masz hobby, co cię kręci? Mateusz jest zakręcony na punkcie Boga i kocha Go cały sercem. Przeczytaj i wnieś w swoje życie nową jakość. Stań w prawdzie, realizuj się i kochaj Boga ponad wszystko – ta książka pokazuje, że można! I to jak!
Mateusz Banaszkiewicz, Kabaret Młodych Panów

Jezusa we współczesnej kulturze zwykło się przedstawiać albo jako urocze dzieciątko, albo jako spokojnego i wyrozumiałego nauczyciela. Mateusz Pietrzak w swej kolejnej książce prezentuje inny Jego obraz. Chrystusa przedstawia jako twardego, bezkompromisowego i silnego mężczyznę, który może stać się wzorem zarówno dla młodych chłopaków przygotowujących się do najważniejszych życiowych zadań, jak i ojców pragnących wychować swych synów na dzielnych i odważnych Bożych komandosów. Autor pokazuje wszystkim chcącym odnaleźć w sobie prawdziwą męskość, jak zainspirować się przykładami świętych mężczyzn, a także dzieli się świadectwem tego, jak wymagające hartu ducha wyprawy w góry pomagają mu nabierać sił – zarówno duchowych, jak i fizycznych – do walki o swoje życie.

Podejmij wyzwanie lektury tej pełnej mocy książki i naucz się:

•  zwyciężać swoje słabości,
  • powstawać po każdym, nawet najbardziej bolesnym upadku,
  • naśladować armię świętych i błogosławionych,
  • wchodzić na nowe pola bitwy w internecie i mediach społecznościowych,
  • brać odpowiedzialność za powierzonych sobie ludzi,
  • stanąć do walki z wulgaryzacją męskiej seksualności.

Mateusz Pietrzak – katecheta świecki, doktorant teologii na UPJP2 w Krakowie. Interesuje się teologią mediów. Autor wydanej nakładem Wydawnictwa eSPe książki Blogobojni, czyli o nowych mediach w Kościele. Uczestnik konferencji naukowych związanych z teologią współczesną. Posługuje w Ruchu Światło-Życie. Miłośnik wypraw górskich.

Oprawa: miękka
Ilość stron: 120