Heroiczne przywództwo. Tajemnice sukcesu firmy istniejącej ponad 450 lat.

63a311802abd7a1395b9c4bde704559c.jpg
  • nowość

Lektura obowiązkowa dla każdego lidera w świecie biznesu i mężyzny chcącego zarządzać swoim życiem.

Umiałbym zarządzać znacznie skuteczniej, gdyby dane mi było przed laty przeczytać tę książkę. Jestem o tym przekonany. Gorąco polecam!
Ron Burkard, dyrektor wykonawczy World Neighbors

Po zapoznaniu się z poglądami Lowneya czytelnicy inaczej spojrzą na rzeczywistość.
Publishers Weekly

Założone bez kapitału czy biznesplanu w roku 1540 Towarzystwo Jezusowe to jedna z najlepiej działających korporacji, jakie kiedykolwiek istniały. Od prawie 500 lat skutecznie zarządza siecią placówek misyjnych czy edukacyjnych. Jezuici zawdzięczają swój sukces stosowaniu czterech zasad: samoświadomości, pomysłowości, miłości i heroizmu oraz opracowaniu niepowtarzalnej metody kształtowania prawdziwych liderów.

Po opuszczeniu Towarzystwa Jezusowego Chris Lowney przez 17 lat pracował w różnych oddziałach J.P. Morgan & Co. (Nowy Jork, Tokio, Singapur i Londyn) na stanowisku dyrektora zarządzającego oraz zasiadał w zarządzie korporacji. Obecnie mieszka w Nowym Jorku; jest konsultantem Catholic Medical Mission Board.