Franciszek z Asyżu. Droga do radości doskonałej

Chcesz, by Twoje życie było pełne radości? Poznaj św. Franciszka z Asyżu. Gianluigi Pasquale pisze o nim w sposób ciekawy i łatwy w odbiorze. Czytając, mamy wrażenie, że Franciszek jest człowiekiem żyjącym obecnie, a nie na przełomie XII i XIII wieku. Tak jak wielu współcześnie żyjących młodych ludzi lubi się bawić, ma kłopoty z ojcem, który zupełnie go nie rozumie. Marzy o sławie i szuka w życiu swojego miejsca. A kiedy już je znajduje, z wielkim zapałem służy Bogu, z miłością pomaga ludziom i troszczy się o świat i przyrodę. Zakłada Zakon Braci Mniejszych. Jego postawa jest radykalna. I choć na co dzień musi się zmagać z różnymi problemami i słabościami... jest człowiekiem szczęśliwym. Książkę poprzedza rozmowa z papieżem Franciszkiem przybliżająca duchowość Biedaczyny z Asyżu.