Franciszek dla mężczyzn

Książka o Franciszku jako mężczyźnie, a nie jako świętym, którym przecież jest. Książka dla mężczyzn, którzy chcą lepiej zrozumieć siebie samych, a także dla kobiet ciekawych tajników męskiej duszy. „Biedaczyna z Asyżu bywał pochopny w swoich sądach, bezlitosny, apodyktyczny, małostkowy, wykazywał liczne sprzeczności i miał niezwykle rozbudowane «ego». Do swojego ojca odnosił się jak nastolatek, który uważa, ze zjadł wszystkie rozumy; współbraci traktował jak dzieci, a Klarę – jak gdyby wciąż próbowała go uwieść”.
O. Richard Rohr OFM, Albuquerque, Nowy Meksyk

Święty z Asyżu mówi nam, jak zintegrować mrok, który jest w nas, jak pojednać się z nim i przemienić w nowe światło; jak godzić w sobie cząstkę Boską i ludzką; jak utrzymać różne elementy swojej osobowości w równowadze tak, by zdobyć nową jakość życia.

Markus Hofer (ur. 1957) studiował filozofię, teologię, germanistykę i historię sztuki w Innsbrucku (Austria). Przez wiele lat był dyrektorem katolickich instytucji zajmujących się edukacją mężczyzn. Jest autorem książek i doradcą, który pomaga mężczyznom odnaleźć ich powołanie.

Liczba stron:
Wymiary: