Bóg nie umarł 2

Dostępność: brak towaru
Producent: -

„Bóg nie umarł 2” nie jest typową kontynuacją, w
której część obsady powraca na ekran, by opowiedzieć, co wydarzyło się dalej w życiu postaci, które grają. Mamy do czynienia z nowymi aktorami, którym starzy wyjadacze pomagają uświadamiać sobie cenę walczenia o wiarę chrześcijańską w świecie, który jest jej coraz bardziej przeciwny. Jednym z tychże weteranów jest David A.R. White, aktor, producent i współzałożyciel Pure Flix, który wcielił się ponownie w wielebnego Dave’a. „Podoba mi się w tej postaci to, że toczy wewnętrzną walkę, jak my wszyscy”, opowiada White. „W pierwszej części czuł się niepotrzebny, niewykorzystywany przez Boga, nie widział w swoim życiu celowości. Na samym końcu dowiadywaliśmy się oczywiście, że Bóg miał dla niego ważną misję do wykonania.

W części drugiej Dave kontynuuje rozpoczętą wówczas podróż. Gdy jest się pastorem w małym miasteczku, trudno oczekiwać pochwał. W końcu cuda nie zdarzają się każdego dnia”. Wielebny Dave z „Bóg nie umarł 2” to człowiek jeszcze większej wiary, oddany swemu powołaniu. Staje się to ewidentne, gdy Martin Yip (Paul Kwo), student, który pod koniec części pierwszej stał się chrześcijaninem, zwraca się do niego o pomoc w uzyskaniu odpowiedzi na temat swojej nowej wiary.

Całkowity dochód z Filmu przeznaczony jest na działania statutowe Fundacji.

W dobie kryzysu ojcostwa i męskości widzimy konieczność wspierania mężczyzn w ich rozwoju duchowym i osobistym. Potrzebujmy odpowiedzialnych i zaangażowanych mężów i ojców. Mężczyzn, którzy będą stali na straży wartości. Robimy to poprzez konferencje, spotkania, szkolenia, rekolekcje i różnego rodzaju akcje i inicjatywy. Na to wszystko potrzeba środków. Liczymy na twoją pomoc.

Produkty powiązane